Voorlichting

Steunpunt GGZ Zeist organiseert regelmatig voorlichtingen over actuele thema’s op deze pagina vindt u de verslagen van de avonden en korte verwijzingen naar aanleiding van de vragen die bij ons binnenkomen.

Voorlichting 2015

Op 14 december 2015 is er een voorlichting gegeven in de Koppeling in Zeist-west. De voorlichting met als onderwerp cliëntondersteuning in Zeist gaf aandacht aan het onderwerp psychiatrie in Zeist. Samen met het publiek, dat bestond uit zowel cliënten als professionals, werden onderwerpen zoals cliëntondersteuning en ervaringsdeskundigheid besproken.

Contactgegevens

Steunpunt GGZ Zeist
 06 4937 6591 (do 11:00-12:00)
zeist@steunpuntggz.nl
 zeist.steunpuntggz.nl

Nieuws / Agenda

16

maart

Coronavirus en Steunpunt GGZ

Naar aanleiding van de overheidsmaatregelen Coronavirus die actueel zijn, probeert. Lees meer

23

december

Wij wensen u een voorspoedig en mooi 2020!

Tijdens de kerstvakantie van 23-12-2019 t/m 2-1-2020 zijn wij gesloten.

We. Lees meer

28

december

Een voorspoedig en gezond 2017

De medewerkers van Steunpunt GGZ wensen u een voorspoedig en. Lees meer

05

juni

Elley, de app voor slachtoffers van stalking

Onder het motto 'Delen is helen' presenteerden drie studenten van. Lees meer

26

mei

@steunpuntggzutr – Volg ons op Twitter

Steunpunt GGZ houdt u via Twitter op de hoogte van. Lees meer

Social Media

Voorlichting 2018

 

In oktober is de cliëntondersteuner samen met collega/kwartiermaker Mine Ozalp op bezoek geweest bij huisartsenpraktijk van Kessel. Naast huisarts van Kessel was praktijkmanager Annemiek Spijker aanwezig bij het gesprek. Er is gesproken over waar de zorgverleners tegen aan lopen in contact met migranten met een psychische kwetsbaarheid. Er is een voorlichting gegeven over interculturele benadering. Elke cultuur kijkt en benaderd de medische zorg anders. Hierdoor gaat het soms al bij het eerste contact aan de telefoon mis. Er is gesproken over wat zorgverleners in de praktijk meemaken en hoe ze hun grenzen kunnen stellen zonder dat het uitloopt tot escalaties. Hoe spreek je patiënten van een bepaalde culturele achtergrond aan. Hoe krijg je ze zo ver dat ze jou standpunt begrijpen en meegaan in het traject.  Er zijn verschillende casussen besproken en er zijn handvatten aangereikt om hier mee om te gaan. De mini cursus ‘interculturele benadering’ werd zo goed ontvangen dat er een vervolg komt voor alle zorgverleners van de huisartsenpraktijk in de toekomst.

 

 

In november is er een informatiebijeenkomst gehouden voor statushouders, asielzoekers en vluchtelingen. Tijdens het cliëntencontact met nieuwkomers merkten we op dat er veel onduidelijkheid was over wat men moet doen als een naasten overlijdt. Wat zijn de gebruiken en procedures in Nederland en wat zijn de mogelijkheden als het gaat om islamitisch begraven te worden. In deze behoefte hebben wij voorzien door middel van een informatiebijeenkomst te houden. Uitvaartorganisatie al Amanah kwam op deze bijeenkomst vertellen wat de islamitische begraafmogelijkheden zijn in Nederland en waar nieuwkomers rekenen mee moeten houden. Het was een levendige interactieve bijeenkomst met veel respons vanuit het publiek. Het was duidelijk zichtbaar dat dit onderwerp erg actueel was binnen de doelgroep.

 

Voorlichting 2019

Op 21 november was het Steunpunt GGZ Zeist aanwezig bij de wijkontmoetingsmiddag van GGZ in de Wijk. Samen met een aantal andere professionals is er een markt georganiseerd met zes verschillende standjes. De deelnemers moesten aan de hand van een opdrachtenkaart alle standjes af. Het Steunpunt GGZ had het standje “De Ervaring”. De deelnemers kwamen in groepjes langs en gingen met ons in gesprek over ervaringsdeskundigheid en leefwerelddeskundigheid. Er is met professionals uit verschillende werkvelden gesproken over hoe zij ervaringsdeskundigheid kunnen benutten binnen hun eigen werk. Samen ontdekten we hoe ervaringsdeskundigheid in verschillende vormen ingezet kan worden. We hebben veel positieve reacties ontvangen en nieuwe professionals ontmoet.