Voorlichting

Op deze pagina vindt u de verslagen van de avonden en korte verwijzingen naar aanleiding van de vragen die bij ons binnenkomen.

Voorlichting 2015
Op 14 december is er een voorlichting gegeven in de Koppeling in Zeist-west. De voorlichting met als onderwerp cliëntondersteuning in Zeist gaf aandacht aan het onderwerp psychiatrie in Zeist. Samen met het publiek, dat bestond uit zowel cliënten als professionals, werden onderwerpen  zoals cliëntondersteuning en ervaringsdeskundigheid besproken.

Voorlichting 2016

Op 27 september is er een voorlichting gegeven in samenwerking met Kwintes. De voorlichting ging over cliëntondersteuning in Zeist en de Crisiskaart. De Crisiskaart is een uitvouwbaar kaartje ter grootte van een bankpasje. Op dit kaartje staat een korte  gebruiksaanwijzing voor de omgeving voor het geval u een (psychische) crisis meemaakt. Door de Crisiskaart houdt u zelf regie in geval van een crisis. Uit het publiek, dat bestond uit professionals en cliënten, kwamen positieve reacties en er werden gelijk afspraken gemaakt voor een Crisiskaartafspraak.

Afbeelding weergeven op Twitter

Contactgegevens

Steunpunt GGZ Zeist
Laan van Vollenhove 12-E
3706 AA Zeist

Cliëntondersteuning: Zineb Arab:
06 - 49 20 60 80
z.arab@ggzutrecht.nl
 zeist.steunpuntggz.nl

 Praktijkondersteuner Zeist Noord: Hamid el Manssouri
06 - 19 39 43 24
h.elmanssouri@ggzutrecht.nl
zeist.steunpuntggz.nl

Nieuws / Agenda

03

mei

Zeist: 4 mei 2017 herdenking vergeten slachtoffers psychiatrie

Op 4 mei  worden in Zeist bij de jaarlijkse herdenking. Lees meer

15

maart

Vervanging Zineb Arab

Van maart tot juli 2017 is Zineb Arab met zwangerschapsverlof. Zij. Lees meer

06

september

Geen inloopspreekuur 12 en 19 september

Maandag 12 en 19 september is er geen inloopspreekuur in. Lees meer

05

juni

Elley, de app voor slachtoffers van stalking

Onder het motto 'Delen is helen' presenteerden drie studenten van. Lees meer

Social Media

Voorlichting 2017

Op 25 januari is de cliëntondersteuner aangeschoven bij de lunchbijeenkomst van het sociaal team. Met alle sociale teams uit Zeist is er gekeken hoe we cliënten met psychiatrische problematiek zo goed mogelijk kunnen ondersteunen en helpen. Daarnaast was er ruimte om verschillende organisaties die cliënten bij specifieke hulpvragen ondersteunen in de spotlicht te zetten. Ook de  cliëntondersteuner heeft haar functie toegelicht en een voorlichting gegeven over het Steunpunt GGZ Zeist. Collega Ditter Blom heeft daarnaast een presentatie gehouden over de Crisiskaart. Zo weten de sociale teams dat ze cliënten kunnen wijzen op de Crisiskaart en cliënten ook kunnen doorverwijzen naar het Steunpunt als en een cliënt een Crisiskaart wil hebben.

Ook is de samenwerking tussen de sociale teams en de cliëntondersteuner besproken. Samen gaan wij in 2017 ons 100% inzetten voor cliënten met psychiatrische problematiek in Zeist.

Samen met het LFB (belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking) heeft het Steunpunt GGZ Zeist een thema café georganiseerd. Samen met onze ervaringsdeskundige Gerrit van de Berkt hebben we gesproken over “verstandelijke beperking binnen de GGZ”. De avond begon met het ervaringsverhaal van Gerrit die zelf als verstandelijk beperkte jarenlang niet goed is begrepen door de GGZ sector. Dit leidde tot veel herkenning in de zaal en ook andere deelde hun verhaal. Daarna gingen we aan de hand van verschillende stellingen in dialoog met elkaar.. Er kwamen interessante en mooie dingen uit en we hebben met ze alle veel van elkaar geleerd. Steunpunt GGZ wil Gerrit vd Berkt bedanken voor zijn bijdrage die avond en de andere aanwezigen voor het delen van hun verhaal.